Advies en begeleiding

Advies

U heeft een vraagstuk of uitdaging op het gebied van gedrag? Van klanten, medewerkers, publiek of stakeholders? En u wilt weten wat de beste aanpak is vanuit gedragspsychologisch perspectief? Onze experts zijn ervaren adviseurs, kunnen zich razendsnel in materie inwerken en brengen het advies zodanig dat het gericht is op praktische realisatie en het draagvlak ervoor maximaal is.

We onderscheiden twee varianten van advieswerkzaamheden:

  • eenmalig advies: hierbij nemen wij een concrete uitdaging onder de loep en rapporteren aan u terug wat volgens ons de meest effectieve (vervolg)stap of aanpak moet zijn. Hierbij leggen wij transparant en duidelijk uit op welke psychologische inzichten het advies gebaseerd is;
  • structurele begeleiding: in lijn met het ‘Chief Psychology Officer’ gedachtengoed maken wij structureel onderdeel uit van uw werkgroep/campagneteam/ marketingteam waarbij wij periodiek op sleutelmomenten input geven vanuit gedragswetenschappelijk perspectief.

Second opinion & review

Wilt u de voordelen van psychologische gedragsbeïnvloeding inbrengen in de aanpak, content of andere producties die u, uw medewerkers of uw creatieve partner/ reclamebureau voorgesteld hebben? Laat ons meekijken! Gegarandeerd dat wij met een andere bril naar dezelfde materie kijken en met feedback komen die u niet had verwacht, maar die wel het verschil zal maken tussen gemiddeld en excellent resultaat!

Op basis van daarvan kunt u concreet zelf aan de slag. Natuurlijk voeren wij onze aanbevelingen als u dat wilt ook van A tot Z voor u door: we walk our talk!


Projectmanagement

Een communicatietraject waarin toegepaste psychologie wordt ingezet is een deskundig opgebouwd geheel, waarbij alle onderdelen elkaar beïnvloeden. Dat vraagt inhoudelijke kennis en regie. Of u nu een team heeft dat al bekend is met toegepaste psychologie of hier nog nooit mee heeft gewerkt, onze projectmanager begeleidt dit team graag. Als interim project manager of als sparring partner voor de team manager. Natuurlijk met een gezonde mix van externe autoriteit en passende managementvaardigheden.

Hierbij focussen wij op een fixed-time en fixed-budget aanpak van een (marketing)project.


Design sprints

Een design sprint is een innovatieve methode om in slechts enkele dagen een propositie of communicatiemiddel te onderkennen, te ontwerpen en te testen. Wij nemen graag deel aan de sprints die u met uw teams doorloopt. Onze complementaire zienswijze vanuit de gedragsbeïnvloeding brengt het eindresultaat van goed naar onderscheidend!

We laten graag een opdrachtgever aan het woord:

“De hulp bij de ‘behavioral’ aspecten van communicatie hebben we zeer gewaardeerd en we maken daar in de toekomst graag nogmaals gebruik van!”

Peter Ronteltap, manager marketing en products van Zwitserleven

Bent u nog niet zo bekend met designsprints? Wij wel! We kunnen daarom ook zo’n sprint als facilitator begeleiden voor u en uw team.